Dades de contacte

  • (34) 688 69 15 66
  • (34) 948 58 02 97
  • info@etxezuria.es

La casa

Informació de la casa

Escalera de la casaLa casa, la qual es lloga íntegrament, és per unes 6 – 14 persones. Té a la vostra disposició un bressol.

I té 2 habitacions dobles i 5 habitacions amb llit de matrimoni, distribuïdes per les
tres plantes:

Planta baixa:
1 habitació
1 cambra de bany
1 bell “txoko”(com una mena de sala estar) amb cuina equipada amb tots els estris necessaris per a 14 persones.
Primera planta
3 habitacions
2 cambres de bany
1 petita sala amb foc baix, equip de música, televisió i DVD.
1 Cuina (L’original de la casa, més reduïda, i
equipada amb microones, nevera, rentadora i vitroceràmica).
Segona planta
3 habitacions
1 cambra de bany
1 bell saló on us hi podreu
arreplegar a l’ escalfor del foc.
Etxezuria és una casa de l’any 1807, conseqüentment els sostres són de bigues de fusta i les parets interiors de pedra. Es troba a un lloc de singular bellesa arquitectònica ideal per a gaudir de la manera de viure tradicional de la comunitat rural.

Etxezuria és l’harmònica síntesi entre les formes que representen el nostre segell d’identitat, la qual s’ha detingut a traves dels segles mercès al treball silenciós i continu de les etxekoandres (mestresses de casa) i els artesans, i la concepció moderna de l’espai.. A la casa Etxezuria hi ha mobles realitzats pels artesans agotes (és una nissaga de la vall del Baztan). Com bé es coneix els agotes era un col·lectiu d’artesans de la fusta i de la pedra. Bozate és un barri de Arizkun on s’hi troben totes les arrels i la història dels agotes. Podeu ampliar aquesta informació sobre ells, els agotes, fent una visita al Parc Museu Santxotena o llegint el següent article.

Bozate, Arizkun, Baztan, Nafarroa país de muntanyes els cims de les quals s’eleven cap al cel i criden als quatre vents la seva antiguitat. Els turons ondulants , prats verds i rius transparents miralls de l’ànima.

Ens trobem al poble de Arizkun un dels 15 pobles que formen la vall de Baztan.
Estratègicament situats a una hora de Pamplona, Donostia, Saint-Jean-de-Luz o de Saint-Jean-de-Pied-de-Port. El poble té una bonica plaça rodona, frontó cobert, farmàcia, petites tendes d’ultramarins i un que altre bar.

La casa es troba en el mateix nucli urbà prop del convent de clarisses. Orientada a l’est, com totes les cases baztandarres, s’il·lumina amb els primers raigs de sol.

Obrin les persianes de la façana i sentiran l’abraçada del cim de Auza [segon cim de la vall].

Per l’oest des de la balconada de darrere podran guaitar els cims de Alkurruntz i Gorramendi.

I…..entre ells pel coll d’Otsondo, en els suaus capvespres, i com un dens mantell ho envaeix tot, ….entra la Iperra [vent nord] que ens porta inesperadament una baixada de les temperatures.

TOP